U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Resitrix-EPDM op dak Sint-Pietersinstituut Gent

Het Sint-Pietersinstituut (basisschool, humaniora en internaat) in de Koning Albertlaan is al sinds 1907 een vaste waarde in Gent. Een “wijze” school die kwaliteit hoog in het vaandel draagt. Bij APOK sluiten we ons graag bij deze visie aan.

Restrix-EPDM op Sint-Pietersinstituut Gent

Voor deze dakopbouw werd de bestaande dichting als dampscherm gebruikt. Daarbovenop verkleefde de dakwerker de 140 mm PIR-isolatie (2x70 mm) met PU-lijm. Nog eens daarop kwam een Debobase 3 T/F C175 Aero geoxideerd bitumen dampdrukverdelende onderlaag. Ten slotte werd hier Resitrix SK W full bond als kwaliteitsvolle eindlaag op aangebracht. 

Restrix-EPDM op Sint-Pietersinstituut Gent

 

Resitrix SK W full bond voor daken, goten en opstanden  

Resitrix SK W bestaat uit een toplaag in EPDM-rubber met een intern glasvlies wapeningsnet  en een onderlaag in zelfklevende SBS gemodificeerde bitumen.  

EPDM Resitrix pour toiture Sint-Pietersinstituut à Gand

 

 

Boven op het Sint-Pietersinstituut werd 460 m2 Resitrix SK W full bond aangebracht op de drie niveaus van het dak.

 

 

 

 

Maar ook op de opstanden van het lager gelegen dak en op de opstanden rond de schouwen plaatste de dakwerker het Resitrix-EPDM rubbermembraan van APOK. Hier werd de Resitrix volledig verkleefd en werden de overlappen met warme lucht gelast. Door de bitumenrups hebt u 100 % visuele controle op de kwaliteit en bent u zeker van een onmiddellijke en duurzame waterdichting. De verwachte levensduur van 50 jaar staat borg voor lange zorgeloze jaren.  

 Resitrix-EPDM op Sint-Pietersinstituut Gent

Dankzij de zelfklevende SBS-onderlaag is Resitrix SK W ook ideaal voor goten. Ook op dit dak werden de goot en de met betondekstenen dakrand met Resitrix SK W afgedicht.

 

I.R.S-Btech Warranty 

Werkt u met Resitrix-EPDM, dan zorgt de I.R.S-Btech Warranty voor een garantie van tien jaar op het product. Als de EPDM fouten vertoont, en de fabrikant erkent deze, zal de Resitrix nodig voor de herstelling gratis vervangen worden en zullen de uren om het ter beschikking gestelde materiaal te plaatsen, ook vergoed worden.

EPDM Resitrix pour toiture Sint-Pietersinstituut à Gand

Wilt u zekerheid? Dan kunt u de uitgevoerde werken door een I.R.S-Btechinstructeur laten opvolgen.  De instructeur komt ter plaatse op de werf en voert de nodige controles uit. Als de dakwerker een Resitrix-opleiding heeft gevolgd, het kwaliteitslabel op de gebruikte rollen aanwezig is en de EPDM volgens de correcte plaatsingsinstructies werd aangebracht, dan ontvangt u het Certificaat van goede uitvoering.

De renovatie van deze dakstructuur met Resitrix SK W full bond is alvast meer dan geslaagd. En met een 100 % kwaliteitsvol dak boven hun hoofd hopen we ook dat alle leerlingen met glans slagen. Dat hun rapport zo waterdicht mag zijn als het dak.   

 

Projectdetails

Bouwheer

VZW Sint-Pietersinstituut (Gent)

Architect

Archis BVBA (Landskouter)

Dakwerker

Van Severen NV (Knesselare)

Type EPDM

Resitrix SK W full bond

Type gebouw

School – Sint-Pietersinstituut (Gent)

Plaats van de werf

Koning Albertlaan 70 (Gent)

Grootte van de werf

460 m2