U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Resitrix SK W full bond-EPDM op privéwoning in Spaans Hof Lovendegem

Resitrix SK W full bond-EPDM op privéwoning in Spaans Hof Lovendegem 

In Lovendegem vindt u aan het begin van het Kort Eindeken het Spaans Hof of Boonaertshof. Een prachtige hoeve uit de 17de eeuw die vandaag een organisch gegroeide landbouwsite is en tevens een mooi voorbeeld van Meetjeslandse hoevebouw.

 Resitrix-EPDM op dak privéwoning in Lovendegem

Op een boogscheut daarvandaan vindt u de nieuwe verkaveling met als straatnaam Spaans Hof. Hier staat de nieuwbouw privéwoning met kantoor van Giel en Anneleen. Waterdicht gemaakt met Resitrix SK W full bond van APOK. 

 Resitrix-EPDM op dak privéwoning in Lovendegem

 

De topproducten van APOK 

De totale dakoppervlakte van deze nieuwbouw woning bedraagt 137 m2 en bestaat uit 2 grote daken en 1 klein dak. Als eerste stap vlamlaste dakwerker Van Severen het Debobase 4 T/F V50 dampscherm op het dak. Daarop kleefde hij de IKO Enertherm BGF (20 cm) isolatie en de zelfklevende SBS-onderlaag van de Resitrix SK W full bond-dakafdichting. Ten slotte werd deze opbouw vervolledigd door een eindlaag met interne glasvezelwapening.

 

dilatatievoeg Resiflex van APOK

 

 

 

Het regenwater wordt afgevoerd met de SITA dakkolk en loopt vlot over de Resiflex SK 80 uitzegvoegband. Deze dilatatievoeg vangt het uitzetten en krimpen van de ondergrond op. Alle bewegingen worden door de voorziene niet-gewapende middenstrook opgevangen. Bovendien is hij makkelijk plaatsbaar en zorgt hij voor makkelijke overgangen van platte delen naar opstanden.

 

 

 

 

 

Resitrix SK W full bond maakt dak het hof

Op aanraden van de architecte werd gekozen voor Resitrix SK W full bond en dit om wel enkele goede redenen. Resitrix SK W full bond vergt geen onderhoud, is wortelvast en heeft een zeer lange levensduur. Vooral de laatste twee eigenschappen bleken doorslaggevend.

resitrix epdm spaans hof lovendegem

Want, later willen de eigenaars van het kleine (living)dak een groendak maken. De wortelvastheid van Resitrix SK W maakt dit 100 % mogelijk. Ook de I.R.S-Btech warranty werd als argument naar voren geschoven.

 

I.R.S-Btech Warranty 

Resitrix-EPDM op dak privéwoning in Lovendegem

Werkt u met Resitrix-EPDM, dan zorgt de I.R.S-Btech Warranty zorgt voor een garantie van tien jaar op het product. Als de EPDM fouten vertoont, en de fabrikant erkent deze, zal de Resitrix nodig voor de herstelling gratis vervangen worden en zullen de uren om het ter beschikking gestelde materiaal te plaatsen, ook vergoed worden.

Wilt u zekerheid? Dan kunt u de uitgevoerde werken door een I.R.S-Btechinstructeur laten opvolgen.  De instructeur komt ter plaatse op de werf en voert de nodige controles uit. Als de dakwerker een Resitrix-opleiding heeft gevolgd, het kwaliteitslabel op de gebruikte rollen aanwezig is en de EPDM volgens de correcte plaatsingsinstructies werd aangebracht, dan ontvangt u het Certificaat van goede uitvoering.

Een bijzonder mooi en geslaagd project met enkele fantastische producten uit ons APOK assortiment. Ook met verstomming geslagen? Uit uw dak gaan mag, maar let dan wel op voor de zonnepanelen!

 

Resitrix-EPDM op dak privéwoning in Lovendegem  

Projectdetails

Bouwheer

Van Wassenhove Giel en Demyttenaere Anneleen (Gent)

Architect

Cruysweegs Halsberghe Architectenbureau BVBA (Drongen)

Dakwerker

Van Severen NV (Knesselare)

Type EPDM

Resitrix SK W full bond

Type gebouw

Privéwoning + kantoor

Plaats van de werf

Spaans Hof, Lovendegem

Grootte van de werf

137 m2 (2 vlakken + 1 klein)

Welke isolatie

PIR-isolatie (20 cm), gekleefd