U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Resitrix SK W-EPDM op plat dak in Drongen

Resitrix SK W-EPDM op plat dak in Drongen

Drongen, de grootste deelgemeente van Gent, ligt aan de Leie. In de Mariakerksesteenweg, op een boogscheut van de R4, staat net achter de Record Bank een gebouw dat als aanbouw van de bank dient. Hier geven verschillende organisaties cursussen en opleidingen. Op het plat dak van deze aanbouw ligt Resitrix SK W-EPDM van APOK.

Resitrix-EPDM op plat dak in Drongen

Als eerste stap vlamlaste de dakwerker een Debobase 4 T/F V50 dampscherm op het plat dak. Daarna kleefde hij er PIR-isolatie op en bracht hij ook een bitumineuze onderlaag aan. Deze dakopbouw werkte hij af met een eindlaag Resitrix SK W-EPDM. De duurzaamheid en de verwachte levensduur van minstens 50 jaar bleken de doorslaggevende factoren om met dit type EPDM aan de slag te gaan. 

 

Een arsenaal aan APOK producten

Verder werd voor een goede regenwaterafvoer gekozen voor de SITA dakkolk. Deze geïsoleerde dakkolk kunt u in combinatie met het verhogingselement luchtdicht aansluiten op enerzijds het dampscherm en/of anderzijds de dakafdichting. Zijn trechtervorm vergroot de capaciteit om hemelwater af te voeren. En vergeten we ook niet de uitzetvoegband Resiflex SK 80, een ander APOK product. Deze dilatatievoeg bestaat uit EPDM-rubber met cachering in zelfklevende SBS-bitumen en een niet-gewapende middenstrook. Deze middenstrook vangt alle bewegingen van de ondergrond, zoals uitzetten en krimpen, op.

Zijn voordelen? De Resiflex SK 80 kunt u zeer makkelijk plaatsen, de overgangen van platte delen naar opstanden zijn eenvoudig en het regenwater loopt vlot weg.

 

De eigenschappen van Resitrix SK W

Resitrix-EPDM op plat dak in Drongen

Resitrix SK W heeft een toplaag in EPDM-rubber met een intern glasvlies wapeningsnet en een onderlaag in zelfklevende SBS gemodificeerde bitumen. Deze SBS-bitumenlaag zorgt ervoor dat u de Resitrix met hete lucht kunt lassen. De hechtlaag en de bitumenlaag worden zo perfect in elkaar gesmolten waarbij ze een naad vormen met 100 % garantie op waterdichtheid. Vloeit de bitumen uit de naad, dan is de naad altijd perfect waterdicht. 

 

10 jaar garantie

Hebt u al gehoord van de I.R.S-Btech Warranty? Deze Warranty biedt u een uitgebreide garantie op het materiaal, op de Resitrix-EPDM.  Na de dakwerken kunt u de werken laten controleren. Wat u daarvoor moet doen? U contacteert I.R.S-Btech en vraagt voor een controle door een van hun instructeurs. I.R.S-Btech komt bij u ter plaatse en kijkt of de EPDM volgens de regels van de kunst is aangebracht. Heeft de dakwerker bovendien een Resitrix-opleiding gevolgd en is het kwaliteitslabel op de gebruikte rollen aanwezig, dan ontvangt u het garantiecertificaat.  

Resitrix-EPDM op plat dak in Drongen

Opnieuw een mooi Resitrix-project waar APOK bijzonder fier op is. Wenst u meer informatie over onze Resitrix-EPDM? Neem dan nu een kijkje op onze Resitrix-EPDM productpagina of vraag ernaar in uw vertrouwde APOK-filiaal

 

Projectdetails

Bouwheer

Positive Energy BVBA (Zwijnaarde)

Architect

Cruysweegs Halsberghe Architectenbureau BVBA (Gent)

Dakwerker

Van Severen NV (Knesselare)

Type EPDM

Resitrix SK W full bond

Type gebouw

Gebouw met aanbouw dat organisaties huren om cursussen te geven

Plaats van de werf

Mariakerksesteenweg (Drongen)

Grootte van de werf

151 m2

Welke isolatie

PIR-isolatie