U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Resitrix-EPDM op plat dak stadhuis Oostende

Resitrix-EPDM op de drie platte dakvlakken van het stadhuis in Oostende: dat is 3794 m2 aan kwaliteit én waterdichtheid.

Resitrix-EPDM op plat dak stadhuis in Oostende

Resitrix-EPDM op plat dak stadhuis in Oostende

In de Koningin der Badsteden koos Energiehuis Oostende (EOS) resoluut voor Resitrix-EPDM van APOK. Ten eerste is het duurzaam onder invloed van uv-straling, heeft het ook een lange levensduur en is het de beste keuze voor het hergebruik van water.

Vóór de dakwerker aan de slag ging met het Resitrix EPDM-rubbermembraan van APOK, plaatste hij een bitumineus dampscherm op de betonnen ondergrond en verlijmde hij er PIR-isolatie van 10 cm op. Daarna verkleefde hij met de hechtprimer FG35 de Resitrix SK partial bond horizontaal op het dakvlak en Resitrix SK W full bond op de dakopstanden.

Resitrix SK partial bond-EPDM op de dakvlakken

Resitrix SK partial bond bestaat uit een toplaag uit gewapende EPDM-rubber en een partieel zelfklevende SBS-onderlaag van gemodificeerde bitumen en een manueel verwijderbare PE-folie.

Voordelen gelaste overlapResitrix-EPDM op plat dak stadhuis in Oostende

- 100 % visuele controle op de kwaliteit

- 1 systeem van overlapverbinding

- eenvoudige plaatsing

- winter en zomer uitvoerbaar

- 50 jaar verwachte levensduur 

                                                                    

Resitrix SK W full bond-EPDM op de dakopstanden

Voor de dakopstanden werd gekozen voor Resitrix SK W full bond. Resitrix SK W full bond bestaat, net zoals de Resitrix SK partial bond, uit een toplaag in EPDM-rubber voorzien van een intern glasvlies wapeningsnet. De onderlaag bestaat hier uit 100% zelfklevende SBS gemodificeerde bitumen.

Resitrix-EPDM op plat dak stadhuis in Oostende

Dankzij deze bitumenlaag kunt u de Resitrix-EPDM met hete lucht aan elkaar lassen. De hechtlaag en bitumenlaag worden perfect in elkaar gesmolten en vormen zo een naad met 100 % garantie op waterdichtheid. Vanaf het moment dat de bitumen uit de naad vloeit, kunt u er zeker van zijn dat de naad waterdicht is. Vraagt u I.R.S-Btech om langs te komen bij u op de werf, dan kunnen wij visueel zeer makkelijk de geleverde kwaliteit controleren.

I.R.S-Btech Warranty op Resitrix-EPDM

De I.R.S-Btech Warranty biedt u een uitgebreide garantie op de Resitrix-EPDM. Na de dakwerken kunt u de werken laten controleren. Dat kan heel eenvoudig. U contacteert I.R.S-Btech en vraagt voor een controle door een van hun instructeurs. I.R.S-Btech komt dan bij u ter plekke en kijkt vervolgens of de EPDM volgens de regels van de kunst is aangebracht. Heeft de dakwerker een Resitrix-opleiding gevolgd en is het kwaliteitslabel op de gebruikte rollen aanwezig, dan ontvangt u het garantiecertificaat. 

 

Centylon vloeibare waterdichting

Centylon is een vloeibare hybride kunststof uit polyurethaan en vormt een solide verbinding. Deze is compatibel met verschillende ondergronden zoals verschillende types dakmembranen: zowel EPDM als kunststof- en bitumenbanen.

Centylon vloeibare waterdichting op stadhuis Oostende

De eigenschappen van Centylon

Centylon scoort goed op verschillende punten. Ten eerste is Centylon 100% solventvrij, bevat het geen weekmakers en is het zeer ecologisch. Bovendien is het FLL-gekeurd, zo goed als volledig geurloos, uv-resistent en goed weerbestendig. Werken met Centylon vloeibare waterdichting loopt echt van een leien dakje Primeren en afdichten gaat snel! En dat alles met een verwachte levensduur van minstens 25 jaar!  

CENTYLON® BluePac is de ideale oplossing voor kleinere aansluitingen en detailafwerkingen zoals deze op het plat dak van dit stadhuis. CENTYLON® BluePac bevat het bewezen CENTYLON-FRANKOLON® Thix alsook een 30 cm brede polyesterwapening.

 

Voordelen CENTYLON® BluePac

  • Kleine verpakking, geen verlies
  • Geen mengtoestel nodig
  • Snel en zeker werken
  • Eenvoudig verwerkbaar

Een vlotte regenwaterafvoer met de PE-tapbuis

Voor een snelle en goede afvoer van het regenwater gebruikte de dakwerker onze PE-tapbuis. Deze PE-tapbuis beschikt over een aansluitslabbe van Resitrix SK W full bond die 100 % compatibel is met het gebruikte dakrubber en dus snel en veilig verwerkbaar is met warme lucht.

Resitrix-EPDM op plat dak stadhuis in Oostende

Bij dit project werden heel wat APOK producten gebruikt. Niet alleen viel de keuze op onze kwaliteitsvolle Resitrix-EPDM rubber, ook de vloeibare waterdichting Centylon zorgde voor een goede afwerking van dit platte dak. Mooi, strak en 100% waterdicht. Meer moet dat niet zijn!

Wenst u meer informatie over onze Resitrix-EPDM? Neem dan nu een kijkje op onze website of contacteer ons via info@apok.be en schrijf u vandaag nog in voor een opleiding.

 

Projectdetails

In opdracht van

EOS (Energiehuis Oostende) 

 

Aannemer

NV Bouwwerken De Raedt Ivan (Zele)

Dakwerker

BCMB bvba (Zele)

Type EPDM

Resitrix SK W full bond en Resitrix SK partial bond

Type gebouw

Stadhuis

Plaats van de werf

Oostende

Grootte van de werf

3794 m2

Type isolatie

PIR 10 cm

Opleveringsdatum

Januari 2018