U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Resitrix SK W en Resitrix MB EPDM voor renovatie plat dak serviceresidentie 

Bij de opening van serviceresidentie Mayflower in 1996 werden 100 appartementen, enkele studio’s en een penthouse voorzien. Voor de renovatie van de twee platte dakvlakken in april 2016 werd gekozen voor Resitrix SK W full bond-EPDM en Resitrix MB-EPDM van APOK. 

Resitrix EPDM op plat dak serviceresidentie in Sint-Denijs-Westrem

“Op geluk staat geen leeftijd”, dat is de slogan van serviceresidentie Mayflower in Sint-Denijs-Westrem. Mayflower biedt mensen een comfortabele en omkaderde stek, een veilige haven, met alle zorg die ze kunnen nodig hebben.

 

Een combo van Resitrix SK W en Resitrix MB EPDM

De eerste stap voor dakwerker Van Severen was het plaatsen van het Debobase 3T/F K180-dampscherm. Daarop werd de Foamglas Ready Block T4+ isolatie 80 mm en 50 mm aangebracht. Dit gebeurde met koudlijm PC500. Ten slotte werd de Resitrix MB EPDM op de bitumineuze ondergrond gelast, de Resitrix SK W EPDM werd verkleefd. Resitrix MB bestaat uit een toplaag in EPDM-rubber met een intern glasvlies wapeningsnet en een onderlaag uit SBS met PE-folie. Bij Resitrix SK W EPDM is de toplaag hetzelfde maar bestaat de onderlaag uit zelfklevende SBS gemodificeerde bitumen. 

Resitrix-EPDM op plat dak serviceresidentie in Sint-Denijs-Westrem

Voordelen gelaste overlap  

Een van de voordelen van Resitrix-EPDM is dat de overlappen met warme lucht gelast worden. Vloeit de bitumen uit de naad, dan is de naad waterdicht. De bitumenrups zorgt dus voor 100 % visuele controle op de kwaliteit. U bent zeker van een onmiddellijke en duurzame waterdichting. Bovendien staat de verwachte levensduur van 50 jaar borg voor lange zorgeloze jaren.  

 

I.R.S-Btech Warranty 

Werkt u met Resitrix-EPDM, dan zorgt de I.R.S-Btech Warranty zorgt voor een uitgebreide garantie  op het product. Wilt u zekerheid? Dan kunt u de uitgevoerde werken door I.R.S-Btech laten opvolgen. Wij komen ter plaatse op de werf en voeren de nodige controles uit. Als de dakwerker een Resitrix-opleiding heeft gevolgd, het kwaliteitslabel op de gebruikte rollen aanwezig is en de EPDM volgens de correcte plaatsingsinstructies werd aangebracht, dan ontvangt u het Garantiecertificaat.  

Resitrix-EPDM op plat dak serviceresidentie in Sint-Denijs-Westrem

De twee platte dakvlakken werden gedeeltelijk afgewerkt met terrastegels en zonnepanelen.

 

Het personeel en de bewoners van Mayflower mogen er gerust op zijn dat het dak boven het restaurant nog lang zal meegaan. Met een verwachte levensduur van minstens 50 jaar zal iedereen hier lekker en onbezorgd kunnen blijven tafelen.

 

 

Projectdetails

Bouwheer

VME Mayflower

Architect

Architectenbureau Van Derbeken bvba, Gent

Dakwerker

Van Severen NV (Knesselare)

Type EPDM

Resitrix SK W full bond en Resitrix MB

Type gebouw

Serviceresidentie  

Plaats van de werf

Derbystraat, Sint-Denijs-Westrem

Grootte van de werf

592 m2

Welke isolatie

Foamglas Ready Block T4+ 80 mm en 50 mm

Opleveringsdatum

April 2016