U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Op sommige daken krijgt corona geen vat... integendeel

“Het is aangenaam wonen in dit stukje oud Brussel waar iedereen iedereen kent en de mensen elkaar nog groeten,” zegt Frédéric Beguin, zaakvoerder van Soltis. Nu zuigt de lockdown de straten leger dan ooit. Soltis doet voor sociaal verhuurkantoor ‘Ieder zijn woning’ de dakrenovatie van het vier verdiepingen tellende gebouw met op de benedenverdieping naast een nachtwinkel en een snackbar ook 'Den achtsten hemel’, die onder geuzeliefebbers misschien een belletje doet rinkelen.

resitrix epdm


Spijtig dat we ons gesprek niet in ‘Den achtsten hemel’ kunnen voeren, bij een frisse geuze uit hun rijke aanbod.

Frédéric Beguin: Het goede nieuws is dat onze dakwerkers hier sinds vier dagen aan de slag zijn om isolatie, 400 m2 Resitrix EPDM en daarna zonnepanelen te installeren.

Jullie doen waterdichting van platte daken én zonnepanelen?

Soltis is één van de weinige aanbieders met een globale oplossing. We zijn in Brussel de enige, denk ik, met een volledige integratie van de drie specialiteiten zonder op onderaannemers een beroep te moeten doen. We realiseren alles met onze eigen ploegen: isolatie en waterdichting van platte daken en het plaatsen van fotovoltaïsche installaties.

resitrix met zonnepanelen

Waarom Resitrix-EPDM?

De kwaliteit van het gewapende membraan staat buiten kijf. We gebruiken het altijd. We zijn erkend installateur, al onze dakdekkers hebben de opleidingen gevolgd. Onze klanten krijgen een hoogwaardige waterdichting die gegarandeerd juist is geplaatst. Er is de fabrieksgarantie van 10 jaar, maar iedereen weet dat Resitrix-EPDM in combinatie met een erkend installateur goed is voor 50 jaar.

Er komt aan het membraan geen vlam te pas.

Ook een belangrijk voordeel. Vlamloos plaatsen is niet alleen efficiënter, maar ook veiliger voor het gebouw en voor onze dakdekkers.

rol resitrix

Waar bevoorraadt u zich?

We werken steeds met dezelfde leverancier, APOK Anderlecht. Daar hebben we al jaren een uitstekende relatie mee. We weten wat we aan hen hebben. Dat geldt trouwens ook voor de opleidingen en de technische ondersteuning. Die krijgen we van moederbedrijf VM Building Solutions.

De bewoners krijgen dus met zekerheid een goed dak boven het hoofd.

Letterlijk en figuurlijk. De eigenaar van het pand die de renovatie financiert is Inclusio. Dat is een vastgoedvennootschap die zwakkere bevolkingsgroepen kwaliteitsvolle woningen biedt tegen een betaalbare huurprijs. Zij laten dit gebouw beheren door het sociaal verhuurkantoor ‘Ieder zijn woning – Logement Pour Tous’. Het is goed dat groene, zelf opgewekte stroom onder een waterdicht en goed geïsoleerd dak ook binnen het bereik van minder gefortuneerde mensen komt. Meer comfort, voordeliger en ecologisch verantwoord.

Spijtig dat de werken door covid-19 langer zullen duren.

Dat valt goed mee, hoor. We hebben ons gereorganiseerd: twee werknemers per camionette. We blijven in deze coronatijden werken, weliswaar in kleinere ploegen van twee man. Die zijn blij dat ze hun job behouden. Trouwens, op deze werf speelt covid-19 een beetje in ons voordeel.

Corona in jullie voordeel?!

Ik vind het natuurlijk erg dat ‘Den achtsten hemel’ de deuren moet sluiten, net zoals tienduizenden andere ondernemers die nu te lijden hebben, maar doordat het restaurant gesloten is, hebben we een schutting en lift kunnen plaatsen en is een kraan overbodig.

Dat is tijd, geld en veiligheid gewonnen. We stockeren op het terras en brengen met de lift omhoog wat we die dag nodig hebben.

Elk nadeel heb ze voordeel, om het met Johan Cruijff te zeggen.

Al is het hier wel een veel te erg en ziekelijk nadeel dat we veel liever niet hadden gezien.

 

Wist je dat...?

Met een omzet van meer dan 7 miljoen euro ziet Soltis zich goed geplaatst als partner voor openbare aanbestedingen. Het is één van de weinige ondernemingen die zowel de specifieke knowhow in huis heeft van zonnepanelen als voor het plaatsen van isolatie en waterdichting van platte daken.

resitrix epdm