U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Nonna Belgium kiest voor Resitrix

De directeur, Dhr Philippe Bodart,  van het bedrijf Nonna Belgium kon kiezen uit drie verschillende dakdekkersbedrijven voor het renoveren van het 7000 m² grote dak van zijn gebouw. Uiteindelijk viel zijn keuze op het duurzame Resitrix EPDM, een kwaliteitsproduct waar de dakdekkers van DM Charpente al 5 jaar lang op vertrouwen.

resitrix epdm

Een goed voorbereid project is een geslaagd project

De eerste belangrijke stap voor dit project: het af te dichten oppervlak schoonmaken! Het oorspronkelijke bitumenmembraan was namelijk bedekt met een forse laag leislag, maar na vier dagen intensief schuur- en schoonmaakwerk met een thermische borstel was het dak volledig vrij van alle losliggende deeltjes. Een correcte voorbereiding is van kapitaal belang, want overhaast werk kan invloed hebben op de efficiëntie van hoogwaardige afdichtingsmaterialen, wat een professioneel dakdekkersbedrijf natuurlijk koste wat het kost wil vermijden.

RESITRIX boekt resultaten

Mathieu Rotoullié (DM Charpente) was begonnen als timmerman. Door zijn oog voor perfectionisme was hij echter al snel gemotiveerd om zijn diensten en vaardigheden uit te breiden. Zo heeft Mathieu vijf jaar geleden een opleiding gevolgd om te leren werken met Resitrix EPDM en sindsdien heeft hij er niets dan lof over – deze dakdekker is alvast helemaal overtuigd als het op gebruiks-, verklevings- en plaatsingsgemak aankomt. Als vakman pur sang is er één ding in het bijzonder dat hij waardeert: “De fraaie en duidelijke visuele markeringen. Er is gewoon geen sprake van bramen of onaantrekkelijke bitumenstukken op het dak. Met Resitrix worden de naden proper afgewerkt en kan ik heel eenvoudig controleren of alles correct is afgedicht”. De dakexpert hecht enorm veel waarde aan de allerfijnste details van elk project en dankzij Resitrix kan hij keer op keer resultaten boeken waar hij trots op mag zijn.

Uit het hele Resitrix-assortiment is Resitrix SK W Full bond zijn favoriet: “Dit product heeft alleen maar voordelen. Ongelooflijk gewoon! En de Spraytank van de primer FG 35 maakte het verklevingswerk ook een pak eenvoudiger!”. Het drukvat van de primer FG 35, met spuitpistool van maximaal 1 meter lang en slang, maakt het mogelijk om een groot dakoppervlak sneller te besproeien dan met een borstel. Voor de dakdekkers is het bovendien ook ergonomischer werken! Zo moeten ze minder druk uitoefenen bij het aanbrengen van de primer en kunnen ze het product gelijkmatiger verdelen. Met behulp van de Spraytank FG 35 kon DM Charpente heel wat tijd, product en moeite besparen, wat essentieel was voor dit project.

Met raad en daad van APOK Fleurus

DM Charpente heeft alles in het werk gesteld om een geslaagd eindresultaat af te leveren dankzij hun oog voor detail, de Resitrix-opleidingen die ze hebben gevolgd en hun vele jaren ervaring, maar voor zo'n groot project was er natuurlijk ook nood aan experts ter plaatse en een centrale leverancier. APOK neemt deze verantwoordelijkheid steeds met plezier op, en voor dit project werd er in het bijzonder vertrouwd op APOK Fleurus. Mathieu Rotoullié geeft een woordje uitleg over zijn ervaring: “APOK heeft altijd een efficiënte, snelle oplossing in de aanbieding. Ongeacht of we ze nu onmiddellijk nodig hadden of ze een paar dagen de tijd hadden om onze bestellingen te verwerken, ze stonden altijd paraat! Dat verdient respect in de dak- en gevelwereld”. Met 36 waterafvoeren, 24 lichtstraten, binnen-/buitenhoeken en aluminium randprofielen werd er vaak een beroep gedaan op het team van APOK Fleurus, dat elke taak steeds tot een goed einde kon brengen. Zowel de dakdekkers als de directie van het bedrijf waren meer dan tevreden over de samenwerking.

resitrix 

Nonna Belgium, nu een duurzaam bedrijf voor minstens 50 jaar

Nonna Belgium, producent en distributeur van ambachtelijke kant-en-klaarmaaltijden, heeft zich sinds 2018 gevestigd in deze nieuwe gebouwen. Dit bedrijf uit het Waalse Gembloers hecht veel waarde aan zijn ecologische voetafdruk – zo hebben ze bijvoorbeeld hun plastic verpakkingen vervangen door composteerbare kartonnen verpakkingen. Verder hebben ze in mei 4 laadstations voor elektrische voertuigen geïnstalleerd om hun overschot aan zonne energie te gebruiken en milieuvriendelijke mobiliteit aan te moedigen. Nonna Belgium produceert zonnige gerechten in elke zin van het woord – op het dak van het bedrijf hebben ze namelijk een fotovoltaïsche energiecentrale geïnstalleerd, die 40 tot 50% van het stroomverbruik dekt, zodat zij hun kant-en-klare afhaalmaaltijden op een duurzame, milieuvriendelijke manier kunnen bereiden. Nu u dit allemaal weet, begrijpt u zeker en vast ook waarom Nonna Belgium, DM Charpente en RESITRIX van APOK voorbestemd waren om samen te werken.

 

7000 m² aan RESITRIX SK W Full bond bedekt het dak van het Gembloerse bedrijf Nonna Belgium, een renovatieproject waar het team van DM Charpente terecht trots mag op zijn, omwille van de kwalitatieve, duurzame uitvoering.