U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Kledingzaak LABAERE Tailors kleedt dak aan met Resitrix SK W-EPDM

Labaere Tailors is een vaste waarde in Zottegem. Van heinde en verre komen hier zowel mannen als vrouwen voor hun ceremoniekledij. Het gebouw waarin de winkel gehuisvestigd is, is modern en vraagt om een kwaliteitsvolle dakbekleding.

 

Kwaliteit + kwaliteit = kwaliteit

Voor het verdichten van de uitbouw van de winkel heeft Labaere Tailors een beroep gedaan op dakwerker Peter D’Hoker uit Zottegem. 

Eenmaal op het dak, werd boven op de chape een Alutrix-dampscherm verkleefd. Peter D’Hoker koos voor een PIR-isolatie met een hoge isolatiewaarde. Hierdoor blijft de isolatiedikte beperkt. Daar nog eens bovenop bevestigden de dakwerkers de Resitrix SK W Full Bond met de bijhorende FG35-hechtprimer. Labaere Tailors en dakwerker D’Hoker kozen Resitrix omwille van zijn gebruiksgemak, zijn kwaliteit en zijn lange levensduur. Voor een goede waterkering werd dan weer gekozen voor de duurzame en zelfklevende Resistit E SK EPDM-rubberstroken. De loodvervanger Tradex maakt enkele details waterdicht. De PE-tapbuis en de ronde EPDM-slab zorgen dan weer voor een innoverend, waterdicht systeem.

 

Resitrix SK W en groendak Instant Sedum op dak Labaere Tailors Zottegem

 

In totaal beslaat de volledige dakoppervlakte 5 verschillende dakvlakken. Een deel daarvan is omgebouwd tot dakterras met tegels en tegeldragers. Ook zijn er dakvlakken waar als ballast rolgrind werd geplaatst. Een laatste dakvlak werd ingekleed met het kant-en-klaargroendaksysteem Instant Sedum. Deze reeds volgroeide trays kunt u rechtstreeks op het dak installeren en geven onmiddellijk een volgroeid sedumtapijt.

 

Een waaier aan voordelen bij een groendak

Groendaken hebben tal van voordelen. Ze fungeren als waterbuffer en warmteregulator. Ook zuiveren ze de lucht en zijn ze goed voor het milieu. Hun esthetische aspect spant de kroon. Groendaken zorgen dus voor een gezondere en aangenamere leefomgeving!

  

Projectdetails

 

Grootte van de werf

600 m2

Bouwheer

Labaere Tailors

Dakwerker

Peter D’Hoker

Plaats van de werf

Hoogstraat, Zottegem

Type EPDM

Resitrix SK W

Welke isolatie

PIR

Type gebouw

Kledingwinkel