U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Resitrix SK W full bond in het grootste fotovoltaïsche park van de Benelux!

Het Kristal Solar Park in Lommel, het grootste zonnepark van de Benelux, heeft op 13 juni officieel de deuren geopend. De grootte van het Solar Park is vergelijkbaar met die van 200 voetbalvelden. Om de 303.000 fotovoltaïsche panelen dag in, dag uit optimaal te laten presteren, spreekt het voor zich dat het gebouw ook een technische krachtpatser moest zijn. Om de duurzaamheid van de dakbedekking te garanderen, hebben de architecten een beroep gedaan op het dakwerkers- bedrijf Thebo voor het plaatsen van Resitrix SK W full bond EPDM!

resitrix solar park

Voor dit dakdekkersteam was het een plezier om hiermee te werken: “Ons werk wordt een pak eenvoudiger als we kunnen werken met zo’n hoogwaardig EPDM als Resitrix. Het is een flexibel materiaal dat door zijn elasticiteit goed bestand is tegen bewegingen van het dak”, zegt Erik Theunissen (Thebo). Resitrix heeft een elasticiteit van 400% zonder te scheuren of te vervormen.

resitrix solar park

Sterker nog: “Met deze EPDM kunnen we in alle zekerheid ons werk doen – en mijn collega’s zeggen hetzelfde! Het is niet voor niets dat de architecten van dit project hiervoor hebben gekozen. Zij zijn ook 100% overtuigd”. Voor het Kristal Solar Park viel de keuze specifiek op Resitrix SK W full bond, omdat het FLL-gecertificeerd is, wat betekent dat het om een wortelvast product gaat. De volledige hechting en dichtheid voorkomen namelijk dat ongewenste planten kunnen groeien, wat een extra duurzame bescherming toevoegt aan de afdichting. 

De 3 dakdekkers die aan het project hebben gewerkt, hebben geen enkel probleem ondervonden tijdens de plaatsing en hebben het werk heel vlot kunnen afronden. Van de voorbereiding van het dakoppervlak tot het aanbrengen van de hechtprimer FG 35, het lassen van de naden, het plaatsen van alle hoeken,... Alles werd in recordtijd en met de nodige dosis professionaliteit tot een goed einde gebracht.

resitrix solar park

 

Wist u dat...?

Het Kristal Solar Park in een notendop:
93 hectare of m.a.w. 200 voetbalvelden, 303.000 zonnepanelen,
2.200 kilometer aan kabels, ongeveer 85.000 MWh per jaar of m.a.w. wat +/- 25.000 huishoudens op een jaar verbruiken en een daling van 30.000 ton aan CO2 per jaar. In de toekomst kunnen bedrijven die zich vestigen in deze zone en gezinnen uit Lommel of Pelt zich ook aansluiten op het zonnepark indien gewenst.