U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Het nieuwe NAVO-gebouw: een blikvanger van formaat!

In oktober 2010 werd de eerste steen van het nieuwe NAVO-hoofdkwartier gelegd. De afwerking ervan gebeurt later dit jaar. De nieuwe hoofdzetel zal 250.000 m2 groot zijn en verspreid liggen over verschillende gebouwen. De architecten besteedden bijzondere aandacht aan veiligheid, flexibiliteit, duurzaamheid en functionaliteit. 

 

De NAVO ziet het groot

De volledige grootte van de Resitrix-werf in Evere bedraagt 45.500 m2 (waarvan 35.000 m2 aan daken). Daarbovenop werd, zowel in het platte vlak als in de opstanden, nog eens 1000 lm aan uitzetvoegen met Resiflex gedicht. Resiflex is een uitzetvoegband gemaakt uit intern gewapend EPDM-rubber met cachering in zelfklevende SBS-bitumen en met in het midden 8 cm ongewapend EPDM.

Resitrix-EPDM bij hoofdkantoor Navo in Evere

Voor de dakopbouw werd gekozen voor Foamglas-cellenglasisiolatie met bitumen onderlaag. Aan de opstanden in staal werd de cellenglasisolatie met koudlijm bevestigd. In het platte dak werd de isolatie dan weer aangebracht met warme bitumen. De Resitrix SK W full bond werd volledig verkleefd met de hechtprimer FG35.

 

Eenvoud in materiaal

Bij het NAVO-project kozen ze, naast onder andere geballaste daken met grind, ook bewust voor groendaken. Voor de afdichting van deze groendaken koos men voor de wortelvastheid (FLL-test) van Resitrix SK W full bond. Ook voor het zwembad, de keukens en de technische ruimtes viel de keuze op Resitrix. Een volledige waterdichtheid is én blijft zeer belangrijk.


Resitrix-EPDM bij hoofdkantoor Navo in Evere

De hellende daken werden met zink afgewerkt. Ook in de goten voorzag men oorspronkelijk zink, maar door de te kleine helling was het uiteindelijk Resitrix SR, met grijze TPE-toplaag, die de klus klaarde.

Hoofdaannemer van dit reusachtige project is BAM Alliance, onderaannemer Zolderse Dakprojecten. Een succesverhaal, want dat kunnen we wel zeggen.

 

Projectdetails

Grootte van de werf

45.000 m2

Bouwheer

NAVO

Aannemer

BAM Alliance

Onderaannemer

Zolderse Dakprojecten

Plaats van de werf

Evere

Type EPDM

Resitrix SK W full bond, Resitrix SR SK W full bond en Resiflex

Welke isolatie

Foamglas

Type gebouw

Hoofdzetel, huisvesting, sportinfrastructuur