U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Resitrix SK W als waterdichte wapening voor sociale woningen

Voor het uittekenen van 36 sociale woningen in Westkerke deed bouwheer WoonWel een beroep op architect Ampe.Trybou uit Oudenburg. Het gewapende en wortelvaste EPDM-dakrubber Resitrix SK W staat garant voor een kwaliteitsvolle dakafdekking en is de ideale keuze voor sociale woningbouw.

 

Resitrix SK W als grote winnaar  

Voor de dakisolatie viel de keuze op Eurothane Silver van Recticel. Voor de dakafdichting gebruikten de dakwerkers Resitrix SK W. Na het proper maken van de ondergrond werd de FG35-primer aangebracht en werd de Resitrix volledig verkleefd.

Resitrix SK W als waterdichte wapening voor sociale woningen 

Handig in materiaal is handig in de hand

WoonWel koos deze gewapende EPDM met 2,5 mm dikte om verschillende redenen. Ten eerste zal een groot deel van de daken later een groendak worden. Om een groendak te kunnen plaatsen is een volwaardig dakrubber met een FLL-keuring nodig. Bingo! De Resitrix SK W is FLL-gecertificeerd waardoor het groendak rechtstreeks op de dakafdichting mag worden aangebracht. Er is geen extra PE-folie nodig. Ook de beste ponsweerstandwaarden en de inscheursterkte van de Resitrix SK W zijn het vermelden waard.

 Resitrix SK W als waterdichte wapening voor sociale woningen

Resitrix SK W speelt zijn troeven uit. Ten eerste zijn de naden, door de bitumenrups, heel makkelijk visueel controleerbaar. Ook zijn de producten Resitrix en Resistit 100% compatibel. De Resitrix-EPDM wordt perfect aangesloten op de Resistit en de Resistit-slabben werden verkleefd met de FG35-hechtingsprimer. Bovendien zijn de binnen-en buitenhoeken eenvoudig plaatsbaar in het opgaand metselwerk. Dit maakt werken met Resistit zeer makkelijk en efficiënt. Maar prijs-kwaliteit zit u met Resitrix ook meer dan goed: alle detailafwerkingen worden uit de Resitrix-rol geknipt, u hebt dus weinig afval. 

 

I.R.S-Btech Warranty

Werkt u met Resitrix-EPDM, dan zorgt de I.R.S-Btech Warranty voor een garantie van tien jaar op het product. Als de EPDM fouten vertoont, en de fabrikant erkent deze, zal de Resitrix nodig voor de herstelling gratis vervangen worden en zullen de uren om het ter beschikking gestelde materiaal te plaatsen, ook vergoed worden.

Wilt u zekerheid? Dan kunt u de uitgevoerde werken door een I.R.S-Btechinstructeur laten opvolgen.  De instructeur komt ter plaatse op de werf en voert de nodige controles uit. Als de dakwerker een Resitrix-opleiding heeft gevolgd, het kwaliteitslabel op de gebruikte rollen aanwezig is en de EPDM volgens de correcte plaatsingsinstructies werd aangebracht, dan ontvangt u het Certificaat van goede uitvoering.

De plaatsing van de Resitrix werd uitgevoerd door DB Asfalt. Dit bedrijf uit Vichte is vooral actief in Oost-en-West-Vlaanderen en heeft intussen meer dan 20 jaar ervaring in het plaatsen van daken, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. 

 

Projectdetails

Grootte van de werf

2000 m2

Bouwheer

WoonWel cvba (Oostende)

Architect

Ampe.Trybou (Oudenburg)

Dakwerker

DB Asfalt

Ruwbouwaannemer

Damman (Deerlijk)

Plaats van de werf

Westkerke

Type EPDM

RESITRIX SK W (volledig verkleefd)           

Welke isolatie

Eurothane Silver

Type gebouw

36 sociale woningen