U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

De stadshal van Gent met Resitrix SK W en Resistit E SK

In Gent werd in 2012 aan het Emile Braunplein een nieuwe stadshal gebouwd met de projectnaam Kobra. Het gebouw refereert aan de middeleeuwse hallen en is een imposante stalen constructie van 15 bij 40 meter breed, die steunt op 4 betonnen sokkels. Er is heel wat te doen geweest over dit gebouw, met voor- en tegenstanders allerhande. Over de waterdichting was er echter geen discussie. 

Stadshal Gent met Resitrix-EPDM en Resistit E SK

De volledige gevel en het hellende dak werden voorzien van Resitrix SK W full bond, gekleefd op multiplex. In de gevel en het dak zitten er wel 1600 stalen ramen die met Resistit E SK werden aangesloten op de Resitrix SK W full bond. Deze ramen filteren het daglicht en geven de constructie een luchtig karakter, zowel van binnen naar buiten als in de omgekeerde richting.

Stadshal Gent met Resitrix-EPDM en Resistit E SK

De complete waterdichtingswerken, het dak, de gevel en de raamaansluitingen werden uitgevoerd door de firma Albitum uit Ardooie. De stalen ramen werden geproduceerd door Lootens Line, die de Resistit E SK-aansluitslabben prefab had bevestigd in hun atelier. De Resitrix EPDM-rubberafdichtingen werden fraai afgewerkt met hout, dat op zijn beurt werd bedekt met een soort glazen dakpannen.

Deze stadshal is enerzijds een evenementenhal voor tal van activiteiten, en anderzijds een echte ontmoetingsplaats van alle Gentenaars en hun genodigden.

Als u in Gent bent, is dit Resitrix-project zeker een bezoekje waard !

 

Projectdetails

Grootte van de werf

500 m2 verticaal dak – 1375 m2 hellend dak

Bouwheer

Stad Gent

Plaats van de werf

Gent centrum

Type EPDM

Resitrix SK W full bond + Resistit E SK

Welke isolatie

Multiplex

Type gebouw

Stadshal