U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Terreal tegelpannen type Monuments Historiques Matignon in Waasmunster

In Waasmunster staan vijf nieuwe residentiële appartementen met als naam ‘project Zilverberk’. De verschillende dakvlakken werden afgewerkt met Terreal tegelpannen type Monuments Historiques Matignon in twee verschillende kleuren. 

De dakwerker kocht alle tegelpannen bij ons filiaal in Sint-Niklaas en deed dat omwille van een jarenlange correcte samenwerking met APOK. 

Terreal tegelpannen Monuments Historiques Matignon

Op het spantendak liggen isolerende onderdakplaten type Celit 4D. Deze platen zijn een hoogwaardig natuurproduct en beschermen de onderliggende isolatielaag op betrouwbare wijze tegen extreme weersomstandigheden. De bitumenemulsie die eraan is toegevoegd, maakt ze regendicht. Op deze Celit 4D-platen ligt de onderdakfolie KoraFleece®, opnieuw een product van APOK. Deze folie heeft een unieke 5-laagse opbouw met aan de bovenzijde een uv-bestendig polypropyleen(PP-)vlies dat bescherming biedt tegen beschadiging en mechanische belasting. De polyolefinelaag daaronder vormt een extra bescherming tegen veroudering onder invloed van het zonlicht. Een wapening geeft de folie extra sterkte. Een microporeus PP-membraan staat in voor de waterdichtheid en dampdoorlatendheid en onderaan tenslotte zit opnieuw een PP-vlies. Hierop werd uiteindelijk het onderdak geplaatst.

Terreal tegelpannen Monuments Historiques Matignon 

Wat het meeste opvalt aan dit mooie nieuwbouwproject zijn de tegelpannen van Terreal type Monuments Historiques Matignon. Zowel bouwheer als architect waren zeer lovend over de twee unieke kleuren, Zwartbruin en Ebony Bruin, en de residentiële uitstraling van deze tegelpannen. Een mooie knipoog naar onze Bourgondische geschiedenis.

Terreal tegelpannen Monuments Historiques Matignon

De unieke kenmerken van Terreal Monuments Historiques

Terreal tegelpannen Monuments Historiques Matignon

De tegelpannen van Terreal type Monuments Historiques hebben een gedeformeerde, ongelijke en licht geërodeerde neus met bezande textuur die ons herinneren aan de door de tijd gepatineerde verouderde tegelpannen en het karakter van oude Bourgondische daken. Bovendien verzekert deze lange centrale ophangneus de stabiliteit bij plaatsing en vergemakkelijkt het ook de plaatsing rond complexe punten. De dikte van 1,5 cm tenslotte is er om de contouren van de daken beter te accentueren en te spelen met het licht. 

APOK Sint-Niklaas leverde, naast de Terreal tegelpannen, de onderdakfolie KoraFleece® en de onderdakplaten Celit 4D, ook koperen goten halfrond en Resitrix-EPDM voor de terrassen aan. 

Terreal tegelpannen Monuments Historiques Matignon

De eigenaars van deze appartementen zullen zich onmiddellijk thuis voelen in hun Bourgondisch getinte woning. APOK is alvast bijzonder trots op de geleverde kwaliteitsproducten en de daarbijhorende service. Het eindresultaat mag gezien worden! 

 

Projectdetails:

Naam project

Zilverberk

Bouwheer

Kimco (Dendermonde)

Architect

Architectenbureau Bart François (Gent)

Dakwerker

Neuckermans-Hemerijckx (Lieferinge – Ninove)

Aannemer

De Grauwe Willy (Dendermonde)

Grootte van de werf

950 m2

Plaats van de werf

Waasmunster

Type gebouw

5 residentiële appartementen 

Opleveringsdatum

April 2017