U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

TIPLON: Bedrijfspand en private woning in Jabbeke

TIPLON EPDM nu ook met Pre-tape naadverbinding

Supersterk EPDM membraan voor afdichting van platte daken

Dikker is beter
Dankzij het TIPLON-membraan bent u bijzonder sterk gewapend tegen alle extremen die uw dak in de toekomst op de proef zullen stellen. TIPLON is blijvend elastisch, onderhoudsvrij, beloopbaar en bovendien 100% UV-, ozonbestendig en sterk hagelbestendig.

TIPLON EPDM is 1,50 mm of 1,80 mm dik. U mag rekenen op een extreem lange levensduur van 50 jaar en méér. Tevens is TIPLON 100% recycleerbaar en vereist het geen onderhoud. TIPLON geeft zekerheid en biedt ook nog een bijkomende troef: het membraan is 3,05 m breed en 15,25 m lang, wat resulteert in 80% minder naadverbindingen op het dak. Er is wereldwijd al meer dan 100 miljoen strekkende meter van geplaatst.
Garantie dankzij ervaring!

 

TIPLON volkern EPDM-rubber
Het TIPLON-membraan omvat drie lagen: een EPDM-toplaag, een sterke polyesterdrager als wapening en een volwaardige EPDM-onderlaag. Samen vormen deze drie lagen het supersterke TIPLON volkern membraan.

 

TIPLON project in de kijker: bedrijfspand en private woning in Jabbeke

 

tiplon 02Begin dit jaar werd de renovatie afgewerkt van een bedrijfspand met private woning. Zowel de gevel als het dak van Timmer- en Schrijnwerken Ruben Declerck werden gerenoveerd. De bouwheer koos, in samenspraak met de dakwerker, voor de kwaliteit van TIPLON EPDM.

De werken werden uitgevoerd door Dakwerken De Wulf Mike BVBA uit Oostende. Mike De Wulf is een zink-specialist in het plaatsen van staande naad en gevelpanelen en werkt met TIPLON EPDM en de non-ferro-producten van APOK.

tiplon 01

“Sinds TIPLON door APOK wordt verdeeld, werk ik met dit product voor de afdichting van platte daken. Ik verkies TIPLON 1,50 mm dik, deze is robuust, zorgt voor een strak dakvlak, en is bovendien zeer soepel om mee te werken,” vertelt Mike De Wulf.

“Ik kijk uit naar de nieuwe Pre-tape rollen en zal deze vast en zeker gebruiken. De voorgefabriceerde naad is altijd correct geplaatst en zal me ook een tijdsbesparing opleveren. Een echte troef dus!, voegt Mike er nog enthousiast aan toe. 

tiplon

Om stoffige en absorberende oppervlakten te fixeren, en de hechtingen tussen de ondergrond en de OSB te verbeteren werd de Apoprimer gebruikt, alvorens een dampscherm V3 aan te brengen. De isolatielaag Powerdeck F in 120mm dikte werd mechanisch bevestigd. Het volledige plat dak werd nadien afgedicht met TIPLON EPDM 1,50 mm. Hierbij speelt ook de brandveiligheid een belangrijk rol: bij het afdichten komt geen vlam op het dak!

 

 

Actie Pretape

Bij de aankoop van Pre-tape EPDM van APOK kunnen Belgische dakwerkers deelnemen aan de Pre-tape actie. Deelnemen kan door vooraf online uw bon te downloaden via www.actietiplon.be Vul al uw gegevens in, selecteer uw gewenste combinatie. Breng uw persoonlijke bon mee naar uw filiaal. Geldig tussen 1 en 31 mei 2017 in uw gekozen verdeelpunt. Slechts 1 deelname mogelijk per BTW nummer (per merk).