U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Toen kwam de kooiaap uit de mouw

abdij cupa pannen

 

In 1603 legden metsers de eerste steen van de Sint-Bernardusabdij in Bornem. Vandaag behoren de gebouwen tot het beschermd erfgoed.
Na een grondige renovatie hebben de paters een schitterend dak in CUPA natuurleien boven het hoofd en weten zij zich weldra omringd door de bewoners van moderne appartementen.
Ilias van Mady Dakwerken was de devote dakwerker van dienst.

 

De werken liggen al anderhalf jaar achter de rug. Wat komt er het eerst bij je op als je eraan terugdenkt?


Het mooie resultaat dat we hebben kunnen neerzetten. Het is een imposant gebouw dat mooi is afgewerkt, wat toch niet simpel is. Het is zeker een referentie om er op te zijn.

En als je wat harder terugdenkt?

Op het dak lagen oude asbestleien. Die hebben we conform de norm verwijderd: eerst ingekapseld met een product, met water besproeid om stof te mijden en voorzichtig verwijderd. We hebben daar een attest voor. Eens dat gedaan, konden we het onderdak leggen en de leien plaatsen. We hebben ook Veluxen geïnstalleerd en de bakgoten opnieuw bekleed met zink. De oude abdijgebouwen worden grotendeels ingericht met appartementen. Het is nog niet helemaal afgewerkt, maar het wordt heel chique.

cupa leiene

Waarom deze natuurleien?

CUPA 4 Vlaams model 40/22. Dat was de keuze van de klant. In het kader van een renovatie leg je niet om het even wat op een dak. Deze natuurlei past hier uitstekend en is een keuze die de oorsprong en het verleden van de abdij respecteert. Deze traditionele leien hebben een prima prijs-kwaliteitsverhouding, dat zal ook wel gespeeld hebben.

Jullie zijn van Deinze, dan is Bornem bij Antwerpen niet meteen bij de deur.

Dat klopt. We zijn al ruim tien jaar vaste klant bij APOK Drongen, dat ligt wel dicht bij onze deur. Maar wanneer we verder van huis werken, wenden we ons tot andere APOK-vestigingen. In dit geval was dat APOK Sint-Niklaas het dichtste bij onze werf. De nabijheid overal speelt in ons voordeel.

cupa natuurleien

Kan je dat APOK-voordeel concreet maken? In onvoorziene omstandigheden, of als we iets te laat doorgeven, wat soms gebeurt, zijn we rap geholpen. Hier in de abdij, bijvoorbeeld, geraakte Chris, de chauffeur, met zijn kraanwagen niet onder de poort door, de doorgang was ook te smal. Dat gaf hij door en de volgende levering was al meteen met een vrachtwagen met kooiaap. Die vorkheftruck reed alle paletten tot op het binnenplein. Goed geregeld en gemakkelijk voor ons.

Gaf APOK Sint-Niklaas je een thuisgevoel?

Ja. APOK is APOK, toch? Met overal dezelfde service en dezelfde materialen. Het voortraject bespreken we met de mensen van de APOK die we het best kennen, in Drongen. Alle afspraken maken we daar en zij doen ook de coördinatie. Zodra de werf in gang schiet, bedient ons de APOK die het dichtst op de zaak zit. Voor ons is dat een tijdsbesparing, want alles is snel ter plaatse. Onze klanten hebben meestal weinig geduld. Ze kijken naar de prijs en de kwaliteit. Wij ook en APOK gaat daar goed in mee. Het gaat van schakel naar schakel en APOK schakelt goed.

 

cupa natuurleien