U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

De Bank Van Breda in Hasselt, een voorbeeld van elegantie en moderniteit

De Bank Van Breda in Hasselt, een voorbeeld van elegantie en moderniteit dankzij producten van VMZINC

VMZINC

De Bank J. Van Breda in Hasselt, zichtbaar vanaf de ring, heeft nu een nieuw, hedendaags en stijlvol kantoorgebouw. QUARTZ-ZINC® van VMZINC beantwoordde precies aan de behoeften van dit specifieke project.De architect Wouter Plessers en Johan Vallé, VMZINC at WORKinstallateur,wisten de voordelen van dit natuurlijk zinkproduct optimaal te benutten.

QUART-ZINC® en glas om elegantie te creëren

De voorgevel van de bank bestaat uit glas en zorgt voor een mooie interactie met de omgeving. Het QUARTZ-ZINC® op de gevel geeft een zeker visuele elegantie die noodzakelijk was. Door de verticale gevelbekleding in zink af te wisselen met glas aan de zijgevels ontstond er een speels effect. Dit verminderde de strenge indruk van de gekozen kubusvorm.QUARTZ-ZINC® is een interessant product door zijn kleur en textuur.Dit wordt bevestigd door de architect:« … En dat blijft ook zo in de tijd: het zink zal verder patineren.Hier is het zink geprepatineerd om van een tamelijk egale patine te vertrekken.Het zal met de tijd alleen maar mooier worden ».

Succesvolle dak- en gevelverbindingen!

De aansluiting van het platte dak op de gevel was een echte uitdaging.Dit deel van het project vereiste bijzondere aandacht. Het doel was om de beste manier te vinden om
de esthetiek van het gebouw te respecteren en alle lichteffecten ervan te behouden. Het gebruik van de opstaande rand van staande naad voegen zou het voordeel hebben gehad dat het een
spectaculairder schaduwspel had opgeleverd, maar waarschijnlijk te veel voor het gebruik van het gebouw.Het ideale zinkalternatief werd uiteindelijk gevonden “…We hebben uiteindelijk voor Verticale Gevelpanelen gekozen. De naar binnen gerichte voegen trekken de gevel vlak en geven een rustiger beeld. Zeker met scherend zonlicht zouden de staande naden een te druk schaduweffect hebben veroorzaakt….Je moet zoeken naar een goed evenwicht”.

Dit bekledingssysteem maakt gebruik van geprofi leerde panelen,die met een doorlopende belijning gemonteerd werden. Het biedt een mooie reeks lijnen aan en hun duurzaamheid past perfect in het concept van het gebouw. Gevelpanelen kunnen worden geïnstalleerd op een houten of metalen structuur.Johan Vallé en zijn vakmannen worden regelmatig bijgeschoold door VMZINC: “Het ontbreekt ons dus zeker niet aan vakmanschap,ook niet voor moeilijke opgaves”…De producten van VMZINC waren heel belangrijk om dit project te realiseren, zowel op technisch als esthetisch vlak. Gerealiseerd door echte professionals, opgeleid door VMZINC!