U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Wit Prefa-aluminium: vederlicht maar ijzersterk

zink en prefa alimunium

 

 

Voor alles moet een eerste keer zijn: zo moest Jo Van Den Mooter van Europa Clean uit Bornem onlangs voor het eerst aan de slag met wit Prefa-aluminium voor de uitbouw van de hellende daken van residentie De Witte Berk, een kernversterkend renovatieproject in het hartje van zijn eigen gemeente.

 

zink en prefa aluminium

De lichte look van wit Prefa- aluminium

De keuze voor zuiver wit Prefa- aluminium kwam er op aangeven van architectenbureau Studio Klein-Brabant, ook al uit Bornem. Dit om esthetische redenen: een deel van De Witte Berk is immers ondergebracht in een oud pand met geklasseerde gevel, waarvan de oude charme nog eens in de hagelwitte verf werd gezet. Het geheel is sowieso een baken van innoverende, hedendaagse en flexibele architectuur en moet voldoende licht en luchtigheid uitstralen. De dakuitbouw moest daarop zo goed mogelijk aansluiten, ook qua look en feel. Er was dus geen ruimte voor donkere of zware kleuren.

Een uitdaging wordt aangename ervaring
Hoewel Jo Van Den Mooter al een aantal (vierkante) kilometers op zijn teller heeft staan als dakwerker, was het de eerste keer dat hij met wit Prefa-aluminium met Staande naad aan de slag moest. ‘Dat was wel een uitdaging, maar ik kon doorlopend op heel wat steun rekenen van Patrick Sercu, Technical Manager bij APOK. Hij hee me voor aanvang goed gebrieft over de best mogelijke aanpak, en hij is ook twee keer op de werf komen kijken’, vertelt Jo. ‘Vederlicht is dat materiaal.

Maar aan het einde van de rit was ik zelf verbaasd hoe stevig de finale constructie in elkaar zat en hoe vlot alles was gegaan. Het was een aangename ervaring om ermee te werken, ik heb het nu helemaal in de vingers’, blikt Jo tevreden terug.


Reken- en puzzelwerk

‘Verder zorgden ook de wisselende nuttige breedtes van 230, 270, 400, 530 mm voor heel wat denkwerk’, weet Jo Van Den Mooter nog. Ook mocht Jo nog een ander deel van de residentie uitrusten met dak in Staande Naad, ook goed voor een ruime 100 m2. Daarvoor werd QUARTZ-ZINC met Staande Naad gebruikt.

 

Al acht jaar klant bij APOK

Naar inmiddels goede gewoonte bestelde Jo al zijn materialen, van dampscherm tot platen, bij APOK Sint-Niklaas. Daar is Jo nu al 7 à 8 jaar klant. ‘In het begin ging ik er sporadisch iets halen. Ik had al gauw een goede band met hun medewerkers, die altijd heel persoonlijke service leverde, en zo ging ik er steeds vaker.

 

zink en prefa aluminium

 

Prijs is belangrijk, maar service evenzeer

Vandaag neem ik zo goed als al mijn basisbenodigdheden en materialen bij hen af. Zeker voor mijn zinkwerk en buizen ben ik zeer tevreden over het maat- en plooiwerk dat ze er leveren. Dat bereiden ze altijd tot in de puntjes voor. Prijs is een belangrijke factor, dat zit goed, maar service hee toch ook zijn waarde, ook dat zit meer dan snor bij APOK’, sluit Jo Van Den Mooter tevreden af.


Zink & prefa aluminium

Wist je dat...?

In de streek zijn we eerder bekend als ‘Europa-Clean dakwerken’. Verder zijn we een bedrijf dat inmiddels 40 jaar actief is waarop we een lange tijd expertise hebben opgebouwd. Het resultaat is hierdoor te danken aan de goede samenwerking van een ervaren en dynamisch team die al 10-20 jaar ervaring hebben in het beroep. Daartegenover proberen we altijd onze activiteiten te vernieuwen en verder te ontwikkelen om mee te zijn met de recentste bouwtrends. Hierbij zijn we blij met de partnership met APOK die ervoor zorgt dat we langs beide kanten optimaal kunnen ontwikkelen.

 

Zink en prefa aluminium