U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Zet eens een dak op je dak

tiplon ruiselede

 

Bouwvoorschriften! Je kan er om gruwelen of je kan ze omhelzen en van de nood een deugd maken. Dat laatste is wat de eigenaars deden toen ze hun oude huis afbraken en vervingen door een nieuw.

Ze hadden een bungalow met alles op het gelijkvloers in gedachten, maar de ambtenarij zadelde hen met een zadeldak op. Dus wat werd het?
Een zadeldak boven op het platdak. Iedereen content!

Vraag maar aan Silke Demonie van Dakwerken Nick Van Parys uit Ruiselede.

Silke: De eigenaars zijn al wat ouder, daarom wilden ze alles beneden hebben. Als ze dan later misschien geen trappen meer kunnen doen, hebben ze toch alles binnen handbereik en kunnen ze van hun woning blijven genieten. Ze vonden het geen optie om veel geld te steken in een verdieping of een zolder die ze toch nooit zouden gebruiken. Maar het bouwvoorschrift voorzag in een hellend dak en daar viel niet van af te wijken. Dus bedachten ze hun oplossing: ze lieten de woning bouwen die ze wilden, met een platdak. Op hun platdak lieten ze vervolgens een zadeldak plaatsen, net groot genoeg om aan het bouwvoorschrift te voldoen.

 

terreal ruiselede

De constructie op het platdak lijkt wat op een showcase voor dakpannen.

Silke: Het zadeldak heeft dan ook geen enkele functie voor de bewoners. Maar nu je het zegt: de Rully-dakpannen van Terreal waren een vraag van de eigenaar zelf. Het is een nogal kleine, platte pan met een dubbele kop- en zijsluiting. Nogal a-typisch. Meestal werken wij met Monier- pannen.

En viel het mee?

Silke: Ja, maar het was ook een heel gemakkelijk dak, zonder dakramen of dakkapel. Wij hebben wel Veluxen gestoken, maar dan in het platdak.

Mooi boodschappenlijst- je: voor dit project plaatsten jullie Terreal, Tiplon, Velux en Clips & Go. Is deze combinatie toeval?

Silke: Het is een bewuste keuze van ons. We werken graag met deze materialen omdat we ze goed vinden en er vertrouwen in hebben. Ook de Terreal- pannen komen van APOK. Wij vinden het handig als alles van eenzelfde leverancier komt. Het is overzichtelijk, spaart veel tijd uit en achteraf is er minder kans op discussie.

We hebben niets dan goede ervaringen met deze producten, daarom blijven we ermee werken.

Wat is jullie ervaring met Clips & Go?


Silke: Dat gebruiken we al zo lang als het bestaat, denk ik. ‘t Is handig, je kan het snel plaatsen. Clips & Go is voor ons het standaard systeem om dakranden correct, snel en mooi af te werken. Het basisprofiel sluit perfect aan op de EPDM en sluit de dakrand waterdicht af. De sierlijst die er overheen klikt, is er in verschillende kleuren. Onze klant koos voor de dakranden dezelfde RAL-kleur als zijn ramen. Het systeem is bijzonder goed uitgedacht, alles- in-één, met ook elementen voor hoeken en aaneenzetten. Echt goed in al zijn eenvoud.

 

Jullie combineren dat met Tiplon EPDM.


Silke: Dat is inderdaad onze voorkeur. EPDM is volgens ons het beste voor een platdak. Het is oersterk en laat zich toch gemakkelijk leggen. Een rol is ook breder dan gewoonlijk, iets meer dan drie meter. Dat betekent dus minder naadverbindingen. Op het achterste deel van het platdak hebben we de volledige rol kunnen leggen zonder extra naden of verlies. Tiplon EPDM zou onderhoudsvrij ook heel lang meegaan, langer dan vijftig jaar. We hebben geen daken die al zo oud zijn, maar tot nog toe: geen enkele klacht.

Hoe lang zijn jullie al klant van APOK?


Silke: Al van bij onze start in 2014. APOK heeft van in het begin vertrouwen in ons bedrijf en dit waarderen we. Ze leveren goede producten en een goede service. We zouden hen zeker aanraden bij collega’s.

De ‘Nick’ uit Dakwerken Nick Van Parys is jouw echtgenoot?

Silke: Ja. Hij staat alle dagen mee op het dak. Van ’s morgens tot ’s avonds. Het is zeer druk, daarom praat je nu met mij. Wij zijn beide zaakvoerder en hebben twee vaste werknemers. We werken ook nog samen met enkele onderaannemers. Ik doe hoofdzakelijk alle papierwerk, telefoons en naar werven rijden mochten ze daar materiaal te kort hebben, naar leveranciers rijden, ... maar in geval van nood, als iemand niet opdaagt of op grote werven, spring ik ook bij op het dak, hoor.

Jullie bedrijf is snel gegroeid. Waaraan heb je dat succes te danken?


Silke: Nick is erg perfectionistisch en we hebben het geluk gehad dat we voor een succesvolle timmerman konden werken. Dat bracht ons in een kring die ons meteen veel werk opleverde. Eens de bal aan het rollen is... Nu komt het meeste werk via mond-aan-mondreclame. We staan op de bouwbeurs en dat is het. We doen geen advertenties of zo. Ons werk is onze reclame.

 

tiplon ruiselede

 

clips&go ruiselede