U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Sportcentrum “La Spetz” in Aarlen terug in topvorm dankzij nieuw dak

Sportcentrum “La Spetz” in Aarlen terug in topvorm dankzij nieuw dak in Staande naad VMZINC® uitgevoerd in ANTHRA-ZINC.

De start van het nieuwe schooljaar 2018-2019 ging gepaard met enkele vernieuwingen aan het sportcentrum La Spetz in Aarlen. In slechts een tiental dagen werd het dak van 1200m² gerenoveerd door het dakwerkteam van VNJ Toitures. Het pronkstuk van dit project zijn is de Staande naad VMZINC® uitgevoerd in ANTHRA-ZINC®.

staande naad


Wat was het moeilijkste deel van het project?
 “Om al het materiaal op het dak te krijgen! (lacht) […] Maar de Staande naad VMZINC® is voor een ervaren vakman gelukkig wel eenvoudig te profileren en installeren”, zegt Joris Vincent vol enthousiasme! Als dakwerker bij het project kan hij zeker en vast waarderen hoe praktisch en gebruiksvriendelijk dit product van VMZINC® is. Hij werkt heel vaak met zink en is goed op de hoogte van alle technische details, in het bijzonder het effect van “thermische uitzetting” (*), die kan optreden bij hoge temperaturen en bovendien een belangrijke factor is waarmee hij altijd rekening houdt tijdens installaties. En als hij ondanks zijn jarenlange ervaring ooit ergens over twijfelt, stuurt VMZINC® direct een technisch adviseur ter plaatse om raad te geven. “We werken soms wel eens met uitzonderlijke lange profielen van wel 14 of 15 meter lang en dan doen we inderdaad al snel een beroep op het advies van een VMZINC®-specialist, die ons dan ook perfect duidelijk maakt hoe we aan de slag moeten, met advies op maat. We willen natuurlijk zeker zijn van ons werk! ”, verklaart hij – volledig terecht, wat ons betreft.  De ervaring en gedrevenheid van de vier mannen van VNJ Toitures was precies wat nodig was om de twee zijden van de rechte daken te renoveren. Staande naden VMZINC® is over het algemeen ook ideaal geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen, of het nu gaat om rechte of bolle daken. Het zink van VMZINC® kan toegepast worden op dakhellingen vanaf 3 graden. Architecten beschikken dus over al het nodige om hun creativiteit de vrije loop te laten, zonder dat ze daarbij het werk van de dakwerkers zwaarder maken!

Antra zinc


En hoe zit het met de samenwerking met APOK?
Het team van Verviers staat altijd ter beschikking en is zeer trots op de professionele ondersteuning die het kan bieden aan alle dakwerkers die op hen vertrouwen. De reactie van VNJ Toitures spreekt voor zich: “We werken al twee jaar samen met APOK en ze stellen nooit teleur! ”. Hun nauwkeurigheid op het vlak van bestellingen en wekelijkse leveringen wordt zeer gewaardeerd in de bouwsector in het zuidoosten van het land. APOK Verviers doet er dan ook alles aan om dé betrouwbare partner van haar klanten te blijven, onder andere door het verkopen van hoogwaardige VMZINC®-producten, die een integraal onderdeel van het serviceaanbod vormen. 

Het project in Aarlen in een notendop: maximale afdichting, aanpassingsvermogen en efficiëntie. Van het materiaal van VMZINC® tot de leverancier APOK Verviers en de expertise van VNJ Toitures ... Alles werd in het werk gesteld om het sportcentrum La Spetz in Aarlen klaar te stomen voor de toekomst.

 

Kenmerken van de Staande naad VMZINC®:

Platte daken

  • Minimale hellingsgraad is 3 graden (= 5%). Heel belangrijk dat er geen water blijft stilstaan!

Gebogen of bolle daken

  • Natuurlijke buiging tot 10 of 10,5m afhankelijk van de dikte van het metaal
  • straal bol: 0,30 m
  • straal hol: 3,50 m

 

(*)  Thermische uitzetting duidt op een expansie van het volume van een materiaal, die wordt veroorzaakt door de opwarming ervan bij constante druk, en is meestal niet met het blote oog waar te nemen.