U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Cité Parc in Marcinelles met PREFALZ® staande naad systeem

Het Prefa Aluminium staande naad systeem, PREFALZ®, leende zich uitstekend voor het project Cité Parc in Marcinelles. Cité Parc omvat 5 individuele woonblokken waarbij als dakbedekking geopteerd werd voor een staande naad systeem, bevestigd op een standaard bebording.

prefalz

Eisen zoals duurzaamheid, kleurvastheid, eenvoudige montage en competitieve prijzen waren doorslaggevend in de keuze voor het PREFALZ® staande naad systeem.

Het project van 1.600m2 netto dakoppervlakte werd aan- gebracht en uitgevoerd door Toiture Fievet SPRL uit Manage. De voorbereiding, opvolging alsook het profileren van de PREFALZ® aluminium felsbanen, en bijhorend plooiwerk werd perfect verzorgd door APOK Manage.

PREFALZ® felsbanen meten een totale breedte van 500 mm, nuttige breedte 430mm en worden op een bebording door middel van vaste klangen en schuifklangen bevestigd. Het aantal, alsook de positie van de klangen, wordt bepaald door Prefa’s technische dienst. Voor de aansluiting van de 6 dakvensters leverde Prefa standaard aansluitstukken, speciaal ontworpen voor het specifieke merk en type. Deze aansluitstukken worden in het PREFALZ® staande naad systeem ingefelsd wat een vrije uitzetting rond het detail toelaat. Kortweg een perfect op elkaar afgestemd, maar vooral volledig systeem.

prefalz

Voor het project Cité Parc koos Bureau d’Etude C.I.T.A.U. uit Gosselies voor een lichtgrijze P.10 oppervlaktecoating met 40 jaar garantie tegen afbladeren, scheur- en blaasvorming.

Tijdens de uitvoering kwamen de voordelen van het PREFALZ® systeem tot uiting: het extreme licht- gewicht van 1,89kg/m2 zorgt niet enkel voor een financieel voordeel in aankoop maar werd eveneens sterk geapprecieerd door de uitvoerders tijdens het transport van de banen op de werf. Ook de soepelheid van PREFALZ® kwam meermaals ter sprake; met een hardheid H41 laten de felsbanen zich zeer makkelijk en aangenaam felsen. De hoogwaardige P.10 oppervlaktebehandeling in coil-coating procedé, biedt de nodige flexibiliteit en krasbestendigheid om op de werf de nodige verwerkingshandelingen uit te voeren.

Cité Parc is daarom een schitterende referentie voor Prefa/APOK in het gebied, met dank aan Toiture Fievet SPRL en APOK Manage.